Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Pengobatan: éjaan using AWB
Preparat Fe wonten ing bentuk kapsul nyerapipun kirang sae, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipun bandhingaken kalih pemaringan secara suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipun paringi teng penderita ingkang kirang toleransi menawi dipun paringi per oral uatawi keranten penderita keicalan katah getih kados teng congenital teleangiectasi hemorrhagic (kedadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembe ketingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal niki ketingal teng preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
Menawi kalih pemaringan Fe anemia boten saged dipun atasi nikupunika pendharahan taksih teros berlangsung utawi wonten proses keganasan teng lebet tubuh penderita.
2. Transfusi getih
Pengobatan anemia boten merlu aken transfusi. Transfusi dipun perlu aken menawi penderita anemia sampun ngalami kesanesan jantung.
62.839

besutan