Ateng

Andreas Leo Ateng Suripto utawi Ateng (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 8 Agustus 1942 – pati ing Jakarta, 6 Mèi 2003 ing umur 60 taun[1]) ingkang lair kanthi asma jangkep Kho Tjeng Lie punika salah satunggalipun panjenengané pelawak Indonésia ingkang misuwur minangka gegayutan kaliyan grup Kwartet Jaya sesarengan kaliyan Eddy Sud, Iskak, ugi Bing Slamet. Banjur Bing Slamet tilar donya, lajeng dipun-gantos déning Sol Saleh.

Ateng
Barkas:Ateng.jpg
LairAndreas Leo Ateng Suripto
Pakaryanpelawak, aktor
Taun aktif19602003
BojoTheresia Maria Reni Indrawati
AnakAlexander Agung Suripto
Antonius Aryo Gede Suripto

KuluwargaBesut

Andreas Leo Ateng Suripto kekawinan kaliana panjenengané Theresia Maria Reni Indrawati. Lan saking kekawinan punika dipunanugrahi putra kekalih kanthi asama ingkang sepindah Alexander Agung Suripto lan Antonius Aryo Gede Suripto.

KarierBesut

Wiwit taun 1980, Ateng angadahi pameran watak ing donya lawak dados Bagong sajeroning acara Ria Jenaka ing TVRI minangka tema ingkang dipung angkat punika Punakawan. Panjenenganipun naté ndamel paguyuban utawi kalompok kthi asma Kwartet Jaya sesarengan kaliyan Bing Slamet, Iskak, lan Eddy Sud. Saderengipun kapundut utawi tilar donya panjenenganipu ngadahi seria ing salah satunggal télévisi swasta inggih punika SCTV kanthi judhul Gregetan.

FilmografiBesut

Cathetan sukuBesut