Tuduhaké menu pokok
Lambang Peta
Lokasi Athena di Yunani
Data dhasar
Periferia: Attika
Wewengkon: 38 km²
Penduduk: 745.514 jiwa (2001) atau 4.070.734 jiwa kanggo aglomerasi Athena Raya (2005)
Plat nomer kendaraan bermotor: YX*,YZ*,YA*,YB*,YE*,YH* lan kabèh angka kanthi rong huruf
Alamat
balaikota:
Δημαρχιακό Μέγαρο

Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά, Τ.Κ. 10552

Athens City Hall Athinas 63, Kotzia Square, Post Code 10552

Situs web resmi: www.cityofathens.gr
Pulitik
Walikota: Theodoros Mpehrakis

Aténa (Yunani: Αθήνα Athína, IPA /a'θina/) iku kutha krajan nagara Yunani. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa. Athena uga asring sinebut asalé peradaban barat amarga rupa-rupa prèstasi budayané ing abad angka 4 lan k-5 lan ndadèkaké sugih yasan, monumen, lan karya seni kuna. Salah sijiné kang paling kondhang ya iku Acropolis sing dadi salah siji bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi Olimpiade Athena 2004.

Isi

TransportasiBesut

 
Panorama of parts of central Athens.

Athena dilayani déning Papan Anggegana Internasional Eleftherios Venizelos ing Spata, kurang luwih 45 menit nganggo taksi saka kutha ka wétan.

SajarahBesut

PlesiranBesut

 
Academy Athens.
 
The Old Parliament House is home to the National History Museum.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.