Tuduhaké menu pokok

Badan Pusat Statistik

(Kaelih saka BPS)

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Badan Pusat Statistik (BPS) ya iku Lembaga pamaréntah Non Departemen kang tanggung jawab langsung marang présidhèn.[1] Sadurungé, BPS ya iku Biro Pusat Statistik kang diwangun miturut UU Nomor 6 Taun 1960 babagan Sensus lan UU Nomor 7 Taun 1960 babagan Statistik.[1] Minangka pengganti rong UU mau, banjur dikukuhaké UU Nomer 16 Taun 1997 babagan Statistik.[1] Miturut UU iki kang banjur dibacutaké kanthi peraturan perundangan ing ngisoré, kanthi formal jeneng Biro Pusat Statistik diganti dadi Badan Pusat Statistik (BPS).[1]

Tugas, Fungsi, lan Kewenangan BPSBesut

Tugas, fungsi, lan kewenangan BPS wis dikukuhaké ing Dudutan Présidhèn RI (Keppres) Nomer 103 Taun 2001.[2] Anggoné nindakaké tugas, fungsi, lan kewenangan, BPS dibatesi déning 10 prinsip etika perstatistikan kang ana ing United Nations Fundamental Principles of Official Statistics.[2]

TugasBesut

Nindakaké tugas pamaréntahan ing babagan kagiyatan statistik miturut ketentuan peraturan perundang-undangan kang lumaku.[2]

FungsiBesut

  1. Pengkajian lan panyusunan kebijakan nasional ing babagan kagiyatan statistik.[2]
  2. Nyelenggarakaké statistik dhasar.[2]
  3. Koordinasi kagiyatan fungsional ing nindakaké tugas BPS.[2]
  4. Fasilitasi pembinaan marang kagiyatan instansi pamaréntah ing babagan kagiyatan statistik.[2]
  5. Nyelenggarakaké pembinaan lan ngladèni administrasi umum ing babagan perencanaan umum, ketatausahaan, organisasi, lan tatalaksana, kepegawaian, babagan dhuwit, kearsipan, hukum, persandian, perlengkapan, lan rumah tangga.[2]

KewenanganBesut

  1. Nyusun rencana nasional kanthi cara makro ing bidhangé.[2]
  2. Nyusun kabijakan ing bidhangé kanggo nyengkuyung pambangunan kanthi cara makro.[2]
  3. Netepaké sistem informasi ing bidhangé.[2]
  4. Kewenangan liya miturut ketentuan peraturan perundang-undangan kang lumaku,[2] ya iku:
  • Ngrumusaké lan nindakaké kabijakan tartamtu ing babagan kagiyatan statistik.[2]
  • Nyusun pedhoman nindakaké survei statistik sektoral.[2]

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Badan Pusat Statistik(diundhuh 20 Dhésèmber 2012)
  2. a b c d e f g h i j k l m n Tugas, Fungsi, dan Kewenangan BPS(diundhuh 22 Dhésèmber 2012)