Tuduhaké menu pokok

Badan Nasional Penempatan lan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia

Badan Nasional Penempatan lan Perlindungan Tenaga Kerja Indonésia (utawi ingkang asring dipuncekak BNP2TKI) inggih punika salah satunggaling Lembaga pamaréntah Non Departemen ing Indonésia ingkang gadhah fungsi kanggé nindakaken kawicaksanan ing babagan nempataken Tenaga Kerja Indonésia lan nglindhungi TKI ing manca nagari kanthi sampun wonten koordinasi lan keintegrasi. Lembaga punika dipunbentuk dhedhasar Peraturan Présidhèn Nomor 81 Tahun 2006. Tugas ingkang baku saking BNP2TKI inggih punika kados makaten:

  1. nempataken TKI saking dhasa wontenipun serat kekancingan ingkang sampun kaserat ing antawisipun pamaréntah kaliyan pamaréntah nagara pengguna TKI utawi pengguna ingkang wonten badan hukumipun ing nagara tujuan penempatan
  2. paring layanan, nindakaken koordinasi lan paring pengawasan ngengingi dhokumen, pembekalan akir pemberangkatan (PAP); ngrampungaken wontenipun perkawis; sumber-sumber beya; wiwit bidhal ngantos konduripun; ningkataken kualitas calon TKI; informasi; kualitas pelaksana anggènipun nempataken TKI; lan nigkataken kasejahteran kanggé TKI lan kulawarganipun.

Keanggotaanipun wonten ing BNP2TKI kapérang dados wakil-wakil instansi pamaréntah ingkang wonten gegayutanipun. Kangge nindakaken tugasipun, BNP2TKI saged nyuwun pambiyantunipun saking tenaga-tenaga profésional.

Visi lan MisiBesut

VisiBesut

mujudaken TKI ingkang kualitasipun saé, gadhah martabat, lan kompetitif.[1]

MisiBesut

  1. Nyiptakaken wontenipun kalodhangan kerja ing manca nagari kanthi sak ageng-agengipun.
  2. Ningkataken kaprigelan utawi kualitas lan layanan kanggé mapanaken TKI.
  3. Ningkataken pengamanan, perlindhungan lan pemberdayaan TKI.
  4. Ningkataken kapasitas lembaga kanggé mapanaken lan nglindhungi TKI.
  5. Ningkataken kapasitas lembaga kanggé njurung sarana lan prasarana Lembaga Pendhidhikan lan Keséhatan.

Strukutur OrganisasiBesut

Struktur organisasi wonten ing BNP2TKI kapérang dados makaten:[2]

  • Sekretariat Utama
  • Biro Perencanaan dan Administrasi Kerjasama
  • Biro Organisasi dan Kepegawaian
  • Biro Keuangan dan Umum
  • Deputi Babagan Kerjasama Luar Negeri dan Promosi
  • Deputi Babagan Kerjasama Luar Negeri dan Promosi (Deputi I)
  • Direktorat Kerjasama Luar Negeri
  • Direktorat Pemetaan dan Harmonisasi Kualitas Tenaga Kerja Luar Negeri I
  • Direktorat Promosi
  • Direktorat Pemetaan dan Harmonisasi Kualitas Tenaga Kerja Luar Negeri II
  • Deputi Babagan Penempatan (Deputi II)
  • Direktorat Kerjasama dan Verifikasi Penyiapan Dokumen
  • Direktorat Sosialisasi dan Kelembagaan Penempatan
  • Direktorat Penyiapan dan Pembekalan Pemberangkatan
  • Direktorat Pelayanan Penempatan pamaréntah
  • Deputi Babagan Perlindungan (Deputi III)
  • Direktorat Pelayanan Pengaduan
  • Struktur Organisasi Direktorat Mediasi dan Advokasi
  • Direktorat Pemberdayaan
  • Direktorat Pengamanan dan Pengawasan BNP2TKI
  • Inspektorat
  • Pusat Penelitian, Pengembangan dan Informasi (PUSLITFO)

Cathetan sukuBesut

  1. Visi dan Misi (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)
  2. Struktur Organisasi (dipunundhuh tanggal 2 Pebruari 2013)