Bagoong

Bagoóng ( Pangucapan cara Tagalog: [bɐɡuˈoŋ] ; Ilocano ) minangka bumbu Filipina sebagian utawa rampung digawe saka iwak fermentasi ( bagoóng ) utawa krill utawa pasta udang ( alamáng ) kanthi uyah . [1] Proses fermentasi uga ngasilake saus iwak sing diarani patís . [2] Penyusunan sadurunge bisa beda-beda ing wilayah Filipina . [3]

Bagoong
Bornayjars.jpg
Traditional burnay jars containing fermenting bagoong in Ilocos Norte
JinisCondiment
Tlatah utawa prajaPhilippines
Olah-olahan nasional gegayutanPhilippines
Woworan pokokFish
Buku masakan: Bagoong  Médhia: Bagoong
Guinamos ( bagoong iwak) karo tomat lan bawang saka Cebu
Bagoong alamang saka Malolos, Bulacan

ReferensiBesut

  1. J. Dagoon (2000). Agriculture & Fishery Technology III. Rex Bookstore, Inc. pp. 242–243. ISBN 978-971-23-2822-0.
  2. National Research Council (U.S.). Panel on the Applications of Biotechnology to Traditional Fermented Foods (1992). Applications of biotechnology to traditional fermented foods: report of an ad hoc panel of the Board on Science and Technology for International Development. National Academies. pp. 132–133. ISBN 9789712328220.
  3. Priscilla C. Sanchez (2008). Philippine fermented foods: principles and technology. UP Press. p. 424. ISBN 978-971-542-554-4.