Filipina

(Kaelih saka Philippines)

Pilipina iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajan nagara iki yaiku Manila. Nagara iki nduwé padunung 100,981,437 jiwa lan jembaré ana 343,448 km2.[1] Pilipina kaperang dadi 81 provinsi lan 17 region. Ing sisih lor nagara iki wewatesan karo Taiwan, Républik China lan ing sisih kidul karo Malaysia lan Indonésia. Mayoritas padunung Pilipina iku nggilut agama Kristen lan mligi Katulik, nanging uga sapérangan wong muslim kang kapernah ing Mindanao.

Gendéra Pilipina
Lambang nagara Pilipina
Lambang agung nagara Pilipina
Péta Pilipina

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. "Which Are the Island Countries of Asia?" (ing basa Inggris). Dibukak ing 20 Juni 2018.