Viètnam

naga ing Asia Kidul-Wétan
(Kaelih saka Vietnam)

Viètnam utawa resminé Républik Sosialis Viètnam iku siji nagara ing Asia Kidul-Wétan dharatan. Nagara iki ing sisih lor mawatesan karo Républik Rakyat Cina, karo Laos (nagara) ing sisih lor-kulon, karo Kamboja ing sisih kidul-kulon lan karo Segara Cina Kidul ing sisih kulon. Nagara iki kang ndunungi 85 yuta jiwa. Nagara iki sajatiné ciyut dawa mawa pasisir ing sisih kulon, jembaré 331.689 km2. Viètnam kutha krajané yaiku Hanoi.

Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam
Patakaning Vietnam
Pataka
Aditamènging Vietnam
Aditamèng
Cihnabrawit: Độc lập, tự do, hạnh phúc
(Vietnam: "Kamardhikan, Kabebasan, Katentreman")
Gunagita: Tiến Quân Ca
Dunungpenering Vietnam
KuthagaraHanoi
BrehakuthaHồ Chí Minh City
JawatbasaVietnam
PapréntahanNagara kuminis
Nguyễn Xuân Phúc
Phạm Minh Chính
Nguyễn Phú Trọng
Nguyễn Sinh Hùng
Kamardhikan 
saka Prancis
• Banyu (%)
1,3%
Population
• Pikira-kira 2005
85.238.000 (13)
• Cacahjiwa 1999
76.323.173
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$251,8 miliar (36)
• Saben wong
US$3.025 (123)
ArtacihnaĐồng (VND)
Laladan wektuUTC+7
Sisihlakutengen
Durawadasandi84
Nagarasandigreha.vn

Ing taun 2006 nagara iki nduwé patuwuhan ékonomi kang dhuwur dhéwé ing Asia Kidul-Wétan. Patuwuhan GDP-né 8,17%.

DémografiBesut

AgamaBesut

Mayoritas kang ndunungi Viètnam iku ngrasuk agama Buda Mahayana (82%). Banjur kurang luwih 7% kang ndunungi ngrasuk agama Katulik Roma. Kajaba iku uga ana wong kang ngrasuk agama Islam, lumrahé wong-wong Campa.

Deleng ugaBesut