Bandung (ombènan)

Bandung, sirap bandung, utawa air bandung minangka sawijining ombenan sing populer ing Asia Tenggara lan anak bawana India, utamane ing India, Malaysia, Singapura lan Brunei . Iki kalebu susu sing diuap utawa susu kental sing diombe nganggo sirup mawar ( mawar kordial ), lan menehi warna jambon. Minuman iki minangka adaptasi susu mawar sing disajikake ana ing India . [1]

Bandung
Bandung Drinks.jpg
Two glasses of bandung
JinisDrink
Panggonan asalMalaysia, Singapore
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia, Indian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanMalaysia, Singapore, Brunei
DigawéMalaysia
Woworan pokokEvaporated milk, condensed milk, rose cordial syrup
Buku masakan: Bandung  Médhia: Bandung

Amarga popularitas Bandung, mula ana macem-macem jinis ombenan. Jinising minuman sing populer kalebu tambahan jeli suket, banyu sing mencorong, soda karbonat kayata soda es krim, lan uga bubuk Milo .

RujukanBesut

  1. Naleeza Ebrahim, Yaw Yan Yee, Singapore. Not just a good food guide (Ed. rev. et augm.) 2007, p.253-4