Bantal

Bantal ya iku piranti panyangga sirah, racaké digunakakè kanggo turu ing dhuwur dhipan, utawa sofa lan kursi[1].

Bantal

Sajarah BantalBesut

Ing jaman biyèn bantal nuduhaké tingkat kasajahtran saka sing duwé[2]. Bantal wis dikenal déning masarakat Mesir Kuna. Banjur bantal sing diwènèhi ornamèn lan tèknik njahité modhèren dikenal ing Tiongkok, bantal dadi barang sing aji ing Tiongkok sing banjur dikenal ing Éropah abad tengahan[3]. Ing Tudor, Inggris, bantal dipercaya mung wong wadon sing arep lairan sing bisa olèh bantal, nanging saiki kabèh bisa nggunakaké bantal[4]. Revolusi Indhustri dadi seksi saka prodhuksi bantal lan rerenggan gedhèn-gedhèn[4]. Bantal tradhisional China asring digawé saka kothak atos saka kayu, watu, wesi utawa keramik lan ora diisi gombal[2]. Wong Mesir uga turu nganggo bantal saka watu[5].

RujukanBesut

  1. www.the-pillow.com.au
  2. a b www.mail-archive.com
  3. Williams, Penry (1964). Life in Tudor England. Batsford. p. 88.
  4. a b www.sentex.net
  5. Porcelain Pillowshttp://www.sentex.net/~ajy/facts/egypt.html www.chinaculture.org

Cathetan sukuBesut