Basa Badaga (cara Tamil: படகா, cara Kannada: ಬಡಗ) ya iku salah siji basa Dravida (cawang basa Kannada Kuna) sing dicaturaké udakara wong 400.000 ing Punthuk Nilgiri ing Tamil Nadu.[2] Basa iki moncèr saka swara rétroflèké lan akèh mèmperé karo basa tanggané basa Kannada. Kawitané, basa iki pancèn diarani dhialèk basa Kannada. Nanging saiki, basa iki wis diakoni minangka basa dhéwé.[4] Tembung Badaga duwé teges 'basa Badaga' uga 'wong Badaga' sing nyaturaké basa iki.

Badaga
Asal India
Laladan Tamil Nadu, Nilgiris
Ètnis Badaga
Panyatur asli
140.000 (2001 (sènsus))[1]
400.000  (1998)[2]
Aksara Kannada
Alfabèt Kannada[butuh sitiran]
Kodhe basa
ISO 639-3 bfq
Glottolog bada1257[3]
Artikel iki ngandhut lambang-lambang fonètis AFI. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, Sampéyan namung bakal ndeleng lambang-lambang pitakon, kothak, utawa liyané, dudu pralambang Unicode.

RujukanBesut

  1. ^ Badaga ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. ^ a b Steever, Sanford B. (1998). The Dravidian languages. Taylor & Francis. kk. 6–7. ISBN 978-0-415-10023-6. 
  3. ^ Nordhoff, Sebastian; Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2013). "Badaga". Glottolog. Leipzig: Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology. 
  4. ^ Thiagarajan, Shantha (4 December 2012). "Badaga language not a dialect of Kannada, claims French linguistic scholar". The Times of India. Dijupuk 4 February 2013. 

Pranala njabaBesut