Basa Dhénemarken

basa Jermanik Lor kang kagunemaké ing Dhénemarken
Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Dénmark iku basa Jérmanik Lor sing panyaturé watara 5,5 yuta wong ing Dhènemarken lan ing Grunlan, Jérman, Nurwègen, Swèdhen, Kanadha, Uni Émirat Arab lan Amérika Sarèkat. Basa Dénmark dadi basa resmi ing Nurwègen nganti taun 1830-an lan ing Èslan nganti taun 1944. Saiki basa Dhènemarken minangka basa asing pisanan sing disinau ing Èslan.

Basa Dhènemarken
Dansk
Dituturaké ing Dhènemarken, Jerman, Kapuloan Pharur, Grunlan
Wilayah Dhènemarken, Kapuloan Pharur, Grunlan, Schleswig Kidul
Gunggung panutur 6 juta
Ranking Ora kalebu top 100
Rumpun basa Basa Indo-Éropa
 Basa Jermanik
  Basa Jermanik Lor
   Skandinavia Wétan
    Basa Dhènemarken
Status resmi
Basa resmi ing Dhènemarken, Grunlan, lan Kapuloan Pharur. Diakoni lan dilindungi kanthi resmi ing Jerman.
Regulated by Dansk Sprognævn(Dewan Basa Dhènemarken)
Kodhe basa
ISO 639-1 da
ISO 639-2 lanCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

AksaraBesut

Aksara Dhènemarken padha karo aksara Latin lumrahé, nanging duwé huruf-huruf sing ora ana sajeroning tulisan Latin kaya æ, ø, lan å. Abjad kaya C, Q, W, X lan Z mung dianggo ing serapan tembung manca.

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Basa Dhénemarken ing KamusWiki.

Cithakan:Basa resmi Uni Éropa