Basa Zaza

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Basa Zaza (jeneng lokal: Zazaki, Dımıkli utawa Zonê Ma), iku basa golongan Indo-Éropah saka kulawarga basané. Dituturaké ing Turki, Jerman, France lan Éropah. Gunggung penutur total watara 3 - 4 yuta. Basa Parsi kagolong anak cabang basa basa Indo-Éropah. Basa Zaza sabeneré dumadi saka manéka rupa basa lan varian, sing kasebar saka Turki nganti ujung Berlin ing Jerman. Dhialèk lan varian iku antarané:

Basa Zaza
 Zazaki 
Dituturaké ing Turki
Wilayah Éropah
Gunggung panutur kurang lebih 2–4 juta
Rumpun basa Indo-Éropah
 Indo-Iran
  Iran
   Basa Zaza
Status resmi
Basa resmi ing Turki
Regulated by Institut basa lan sastra Zaza
Kodhe basa
ISO 639-1 fa
ISO 639-2 diq (b)/zz (T)Cithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3