Betaljemur Adammakna

Serat Betaljemur Adammakna ya iku primbon kan ditulis dening KPH. Cakraningrat. Primbon iki ngemu sawernaning petungan kang dinggo wong Jawa kanggo pira-pira kaanan. Kabeh ana 337 bab kang kaperang dadi 8 jilid buku, ya iku :[1]

  1. Betaljemur Adammakna (Jilid 1)
  2. Lukmanakim Adammakna (Jilid 2)
  3. Atassadur Adammakna (Jilid 3)
  4. Bektijamal Adammakna (Jilid 4)
  5. Shahdhatsaahthir Adammakna (Jilid 5)
  6. Qomarrullsyamsi Adammakna (Jilid 6)
  7. Naklassanjir Adammakna (Jilid 7)
  8. Quraisyn Adammakna (Jilid 8).

Primbon iki kalebu primbon kang paling akeh dinggo ing masyarakat, kalebu wong Jawa kang urip ing paran[2]. Ing prakara pulitik, primbon iki uga kanggo rujukan kanggo medharake sipat para politikus, kaya ta Jaka Widada[3], Setya Novanto[4] lan Agus Harimurti Yudayana.[5]

RujukanBesut

  1. [suaramerdeka.com/kultur/detail/69/Primbon-Betaljemur-Adammakna-Pedoman-Temukan-Watak-Manusia-dari-Wetonnya "Primbon Betaljemur Adammakna, Pedoman Temukan Watak Manusia dari Wetonnya"]. 2017-12-28. {{cite web}}: Check |url= value (pitulung)
  2. Winarno, Hery H. "Eksistensi Primbon bagi masyarakat Jawa, dulu dan kini | merdeka.com". merdeka.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-05-03.
  3. Harahap, Lia. "Membaca karakter Jokowi berdasar weton dan wuku | merdeka.com". merdeka.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-05-03.
  4. "Pakar UI: Berdasar Primbon, Neptu Novanto Simbolik Orang Tak Mantap - Poskota News". Poskota News (ing basa Indonesia). 2017-11-17. Dibukak ing 2018-05-03.
  5. "Kamis-Pahing Neptu Agus Yudhoyono, Yuk Kita Lihat Primbonnya - Poskota News". Poskota News (ing basa Indonesia). 2016-11-03. Dibukak ing 2018-05-03.