Tuduhaké menu pokok

Bhutan iku nagara ing Asia Kidul. Nagara cilik iki kaapit déning Républik Rakyat Cina lan India. Kutha krajané ya iku Thimpu. Nagara iki didunungi kurang luwih 2.232.291 cacah jiwa lan jembaré 38.394 km².

འབྲུག་ཡུལ
Druk Yul
Karajan Bhutan
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Druk tsendhen
Kutha krajan
lan paling gedhé
Thimphu
Basa resmi Dzongkha, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional, dhémokrasi
 •  Raja Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
 •  Mahamantri Jigme Thinley
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) -
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.232.291 (139)
 •  Cacah sirah 2002 2.094.176
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$2,91 milyar (162)
 •  Per kapita US$3.330 (124)
Valuta Ngultrum (BTN)
Zona wektu (UTC+6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+6)
Kodhé bèl 975
TLD Internèt .bt