Tuduhaké menu pokok

Bima Sakti Tukiman utawa Bima Sakti (lair ing Balikpapan, Kalimantan Wétan, 23 Januari 1976; umur 43 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan Indonésia.Samangsa kariré, Bima duwé kabiasaan dadi juru main glandhang. Panjenengané uga misuwur déning tendangan bébas kang akurat lan jitu Kariré ing tim nasional Indonesia miwiti ing tanggal 4 Dhésèmber 1995samangsa umut 19 taun. Wiwit iku,panjenengané bisa nyathet rekor 55 kali panampilan sesarengan timnas Indonésia — minangka kalah karo Kurniawan Dwi Julianto minangka main kaping 60 kali. Bima uga dadi kapten tim nasional sajeroning kompetisi.

Bima Sakti
Bima Sakti.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Bima Sakti Tukiman
Tanggal  lair (1976-01-23) Januari 23, 1976 (umur 43)
Papan  lair    Balikpapan, Indonesia
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Glandhang
Club information
Klub saiki Persema Malang
Klub remaja
Ossiana Sakti
PKT Junior
Sampdoria Primavera
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1995-1996
1996-1999
1999-2000
2001-2004
2006
2007
2008-2009
2009-2010
Pelita Jaya
PSM Makassar
PSPS Pekanbaru
Persiba Balikpapan
Persema Malang
Persema Malang
Persema Malang







35 (2)   
Tim Nasional
1995-2001 Indonesia 55

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 17 Juni 2010.
* Panampilan (Gol)

KarierBesut

Pranala njabaBesut