BlankOn Linux iku distribusi Linux dhedhasar Ubuntu kang dikembangaké déning Yayasan Penggerak Linux Indonésia (YPLI) lan Komunitas Ubuntu Indonésia (Ubuntu-id.org). Distribusi Linux iki digawé kanthi pangajab supaya bisa selaras tumrap kabutuhané panganggo komputer umum ing Indonésia.

PangajabBesut

Pangajab distro Linux BlankOn iki digawé supaya cocog tumrap panganggo komputer ing Indonésia. Mula saka iku, BlankOn digawé kanthi migatékaké piranti-piranti kang bisa digunakaké ing donya pandhidhikan, penggaweyan kantor, lan pamaréntahan. BlankOn 2.0 wis bisa muter berkas multimedia, upamané MP3, VCD, lan DVD, sarta nduwé praupan grafis khas Indonésia.

JenengBesut

Jeneng BlankOn dijupuk saka jeneng iket sirah ing pulo Jawa, Madura, lan Bali, ya iku blangkon.

Sawetara iku, BlankOn uga bisa dimangertèni saka tembung basa Inggris: blank (kosong, utawa wilangan biner kanggo angka 0) lan on (wilangan biner angka 1). Mula saka iku, BlankOn bisa dimaknani dadi topi digital (modèren) kanthi sawangan klasik (kuna).

Arti liyané ya iku owah-owahan saka blank (kosong) nuju on (urip utawa ana isiné).

RilisBesut

BlankOn 1.0Besut

Kode Jeneng: Bianglala

BlankOn 2.0Besut

Kode Jeneng : Konde - dirilis 15 November 2007

BlankOn 3.0Besut

Kode Jeneng: Lontara - dirilis 27 April 2008

BlankOn 4.0Besut

Kode Jeneng: Meuligoe - dirilis 13 November 2008

BlankOn 5.0Besut

Kode Jeneng: Nanggar - dirilis 1 Juni 2009

BlankOn 6.0Besut

Kode Jeneng: Ombilin - dirilis 4 Juli 2010

BlankOn 7.0Besut

Kode Jeneng : Pattimura - Dirilis 17 Agustus 2011[1]

BlankOn 8.0Besut

Kode Jeneng: Rote - dirilis 17 Agustus 2012

BlankOn 9.0Besut

Kode Jeneng: Suroboyo - dirilis 15 Fèbruari 2014

BlankOn XBesut

Kode Jeneng: Tambora - Jahitan 1 dirilis 16 April 2014

Pranala njabaBesut


  1. "Siaran Pers Peluncuran BlankOn 7.0 Pattimura". BlankOn Linux.