Bourbon

Bourbon ( /bɜːrbən/ ) minangka jinis wiski Amerika, minuman keras sulingan umur tong sing digawe utamane saka jagung . Jeneng kasebut pungkasane dijupuk saka dinasti Bourbon Prancis, sanajan inspirasi sing tepat kanggo jeneng wiski durung mesthi; pesaing kalebu Bourbon County ing Kentucky lan Bourbon Street ing New Orleans, kalorone kasebut dijenengi miturut jeneng wangsa kasebut. [1] Bourbon wis disaring wiwit abad kaping 18. [2] Jeneng "Bourbon" durung ditrapake nganti taun 1850an, lan etimologi Kentucky durung maju nganti taun 1870an. Sanajan bourbon bisa digawe ing endi wae ing Amerika Serikat, nanging ana gandhengane karo Amerika Selatan lan khusus karo Kentucky . Ing taun 2014, penghasilan pasar grosir distorsi kanggo bourbon sing didol ing AS udakara $ 2,7 milyar, lan bourbon kalebu udakara rong pertiga saka $ 1,6 milyar ekspor roh suling AS. [3] Miturut Dewan Arwah Distilasi Amerika Serikat, ing taun 2018 sulingan AS ngasilake penghasilan $ 3,6 milyar saka bourbon lan wiski Tennessee (semangat sing ana gandhengane sing diproduksi ing negara Tennessee ) sing didol ing Amerika Serikat. [4]

Pilihan saka bourbons lan wiski Tennessee ing toko minuman keras

Iki diakoni ing taun 1964 dening Kongres Amerika Serikat minangka "produk khas Amerika Serikat". Bourbon sing didol ing Amerika Serikat kudu diproduksi ing AS saka paling ora 51% jagung lan disimpen ing wadhah anyar kayu bakar oak.

[5]

RujukanBesut

 
Botol bourbon abad kesembilan belas
 
Tong bourbon bekas ngenteni isi seger ing Skotlandia
  1. Kiniry, Laura. "Where Bourbon Really Got Its Name and More Tips on America's Native Spirit". Smithsonian.com. June 13, 2013.
  2. Zeldes, Leah A. (February 23, 2011). "Eat this! Bourbon, America's native spirits". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing September 14, 2011. Dibukak ing June 30, 2011.
  3. "On America's Whiskey Trail" (PDF). May 25, 2015. Diarsip saka sing asli (PDF) ing May 25, 2015. Dibukak ing September 30, 2018.
  4. "Bourbon / Tennessee Whiskey – Distilled Spirits Council". www.distilledspirits.org. Dibukak ing 2019-06-06.
  5. "Best Driving Vacations: Kentucky Bourbon Trail". Mar 19, 2019.