Breiðafjörður

Breiðafjörður (lit. fyord sing mbrabak) iku teluk sing cethèk tur jembar, watara 50 km ambané lan 125 km dawané, ing iring kulon Èslan. Teluk iki sing misahaké wewengkon Westfjords (Vestfirðir) saka laladan kidul nagara Èslan. Breiðafjörður iku kinubengan pagunungan, kalebu glètser Snæfellsjökull ing Ujung Snæfellsnes ing iring kidulé lan Ujung Fyord Kulon ing iring loré. Sing narik kawigatèn saka teluk iki ya iku pérangan poncoté ing lor dumadi 15 yuta taun kapungkur, déné poncoté ing kidul ing Snæfellsnes lawasé ora nganti saparoné umuré pérangan poncot lor.

Teluk lan fyord pokok ing Èslan. Breiðafjörður lan Faxaflói iku teluk loro sing gedhé dhéwé ing Èslan.

Pranala njabaBesut