Bridesmaids (filem 2011)

Bridesmaids nggih punika sesirah filem Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Paul Feig. Ingkang ngayahi minangka juru damel nggih punika Judd Apatow sesarengan Barry Mendel lan Clayton Townsend. Skénariyo kaanggit déning Annie Mumolo lan Kristen Wiig. Wondéné tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Michael Andrews, lan sinematografi kacepeng kaliyyan Robert D, Teoman. Para juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun Kristen Wiig, Maya Rudolph, , Rose Byme, Melissa McCarthy, lan sanèsipun. Bridesmaids dipunbabar ing surya 13 Mei 2011 déning Universal Pictures. Dumugi pungkasanipun panggiyaran wonten gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $288,282,523, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $32,5 yuta.

Bridesmaids
Gambar:BridesmaidsPoster.jpg
Theatrical movie poster
DisutradaraniPaul Feig
DiprodhuseriJudd Apatow
Barry Mendel
Clayton Townsend
Ditulis déningAnnie Mumolo
Kristen Wiig
DibintangiKristen Wiig
Maya Rudolph
Rose Byrne
Melissa McCarthy
Wendi McLendon-Covey
Ellie Kemper
Chris O'Dowd
Jill Clayburgh
DimusikiMichael Andrews
SinématografiRobert D. Yeoman
Dibesut déningWilliam Kerr
Michael L. Sale
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 13, 2011 (2011-05-13)
Suwéné
125 Menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$32,5 juta[2][3]
Kalarisan$288.383.523[4]

Juru paragaBesut

RujukanBesut

Pranala njawiBesut