Tuduhaké menu pokok
Logo Brooklyn Nets

Cithakan:Tim NBA Brooklyn Nets inggih punika tim bal basket Amérika ingkang kagabung wonten ing salebeting National Basketball Association.[1] Tim punika dumunung wonten ing Brooklyn, New York.[1] Tim punika dipunbentuk nalika taun 1967 kanthi nama "New Jersey Americans".[1] Wonten ing wiwitanipun, NJ Americans main wonten ing kompetisi American Basketball Association (ABA) lan saged menangaken 2 gelar juara ABA nalika taksih diperkuat déning Julius Erving.[1] Ingkang gadhah klub mau, Arthur Brown, gadhah ancas kanggé mapanaken timipun wonten ing kutha New York, nanging amargi boten pikantuk papan saèngga klub mau nelasaken mangsa 1967-1968 wonten ing Teaneck, New Jersey.[1] Nama Nets kapendhet nalika tim mau pindhah dhateng New Jersey lan dipunselarasaken kaliyan 2 tim ulah raga ingkang sampun wonten ing kutha mau, inggih punika Mets (bisbol) lan Jets (bal-balan).[1]

Sasampuning main wonten ing Teaneck Armory nalika taun 1967/68, Nets naté pindhah dhateng sapréangan stadion, inggih punika Long Island ArenaIsland Garden, Nassau Coliseum, Rutgers Athletic Center, Continental Airlines Arena, lan pungkasan Prudential Center.[2] Nets kagabung dhateng NBA wonten ing mangsa 1976/77 kanthi mbayar sajumlah arta 8 juta dolar AS. Akibatipun, Nets ngalami perkawis finansial lan kapeksa nyadé Julius Erving dhateng Philadelphia 76ers.[2] Mangsa paling apik Nets wonten ing NBA kadadosan nalika taun 2001/02 nalika point guard Jason Kidd, kagabung kaliyan klub mau.[2] Wonten ing mangsa mau, kanggé kapisanan Nets mlampah dumugi ing babak final NBA. Wonten ing mangsa 2009/2010, Nets dipunsadé dhateng Mikhail Prokhorov, satunggaling tiyang miliyuner Rusia.[2] Wonten ing mangsa mau, Nets ngalami taun paling awon kanthi namung menang kaping 12 ing tetandhingan lan kawon cacah 70 tetandhingan.[2]

Sasampuning 35 mangsa ing New Jersey, tim wangsul malih dhateng praja New York nalika taun 2012 kanggé main ing Barclays Center ing Brooklyn minangka Brooklyn Nets.

Nomor ingkang dipunpènsiunakenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f Tickets-nba-basketball.com New Jersey Nets History. Dipunundhah tanggal 10 Maret 2013.
  2. a b c d e Sportsecyclopedia.com New Jersey Nets. Dipunundhuh tanggal 10 maret 2013.
  3. http://www.nba.com/nets/

Cithakan:NBA