Tuduhaké menu pokok
Disambig variants icon.svg

Bugis iku panganan tradhisional Jawa Tengah. Bugis digawé saka glepung beras , santen, lan enten-enten (parutan klapa dicampur gula). Panganan iki racaké kanggo nyamikan nalika ana Sedekah Bumi lan sunatan. Bugis dibungkus nganggo godhong gedhang, wujudé kaya limasan.

Bugis
Bugis Isi Kelapa.JPG
Bugis isi parutan klapa
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokBeras ketan
Buku masakan: Bugis  Médhia: Bugis

Cara panggawénéBesut

  1. Glepung beras diuléni karo santen
  2. Yèn wis kalis banjur di gawé bunder-bunder lan tengahé diisi enten-enten
  3. Banjur dibungkus godhong gedhang, wujudé kaya limasan
  4. Yèn wis dibungkusi banjur di dang nganti mateng

Uga delengenBesut