Bunny Wailer

Bunny Wailer lair ing Kingston, Jamaika tanggal 10 April 1947.[1] Penyanyi sing jeneng asliné Neville O'Riley Livingston iku jinis musiké ya iku Roots Reggae.[1] Bapaké penyanyi iku ya iku Toddy Livingston lan ibuké ya iku Cedella Marley-Booker.[2] Piyambaké uga nyerat lagu lan main perkusi.[3] Sadurungé karir solo piyambaké sakgrup karo Bob Marley lan Peter Tosh sajeroning The Wailers.[3]

Bunny Wailer ing konser Smile Jamaica taun 2008

KarirBesut

Awal kariré piyambaké sukses mawa laguné sing digarap karo Bob Marley lan Peter Tosh sing sesirahé Simmer Down.[4]

Sajeroning lelampahé wektu sakbibaré tur ana ing Inggris lan Amérika karo grupé The wailers piyambaké milih karir solo.[3]

PangajiBesut

Bunny Wailer tau éntuk pangaji saka Grammy Awards kanggo album Reggae paling apik ing taun 1990, 1994 lan 1996.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. a b "Bunny Wailer Biography". www.allmusic.com. Dibukak ing 18 August 2016.
  2. "Bunny Wailer Reggae Singer". www.famousbirthdays.com. Dibukak ing 18 August 2016.
  3. a b c d "Biografi Bunny Wailer". www.reggaefara.wordpress.com. Dibukak ing 18 August 2016.
  4. "About Bunny Wailer". www.mtv.com. Dibukak ing 18 August 2016.