Tuduhaké menu pokok
Peter Tosh lan Robbie Shakespeare, Bush Doctor Tour, Cardiff, 1978

Peter Tosh lair ing Westmoreland, Jamaica tanggal 19 Oktober 1944 lan séda ing Kingston, Jamaika tanggal 11 September 1987.[1] Piyambaké nduwé jeneng asli ya iku Winston Hubert McIntosh.[1] Penyanyi Reggae saka Jamaika iku jinis musiké ya iku Political Reggae lan Roots Reggae.[1]

Peter Tosh tau njurung kanggo nglegalké ganja liwat laguné. Jalaran bab iku piyambaké tau dicekel pulisi lan disiksa pulisi Jamaika.[2]

KarirBesut

Piyambaké digedhèkné karo buliké lan ninggal omahé wektu remaja kanggo lunga ana ing Kingston, Jamaika, sing uga dikenal minangka Trenchtown.[3] Piyambaké péngin dadi musisi kaya akèh-akèhé arèk enom Jamaika.[3] Wusana ing kana piyambaké ketemu karo Joe Higgs sing gelem ngajarké musik gratis kanggo arèk-arèk enom.[3] Ndèk kutha iku uga piyambaké tepang karo Bob Marley lan Bunny Wailer.[3] Kejaba dadi penyanyi piyambaké uga nyerat lagu sing dadi populer ya iku sing sesirahé 400 Years, Get Up Stand Up, No Symphaty lan Stop That Train.[3] Piyambaké uga pinter mainaké gitar.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. ^ a b c "Peter Tosh Biography". www.allmusic.com. http://www.allmusic.com/artist/peter-tosh-mn0000328014/biography. Diwiwiti 19 August 2016.
  2. ^ "Sajarah Musik Reggae". www.indoreggae.com. http://www.indoreggae.com/artikel4.html. Diwiwiti 19 August 2016.
  3. ^ a b c d e f "Biografi Peter Tosh". www.reggaefara.wordpress.com. https://reggaefara.wordpress.com/2011/04/12/biografi-peter-tosh/. Diwiwiti 19 August 2016.