Marley manggung ing Zurich, Swiss, 30 Mèi 1980

Robert Nesta Marley, utawi dipuntepang ugi Bob Marley (lair ing Nine Mile, Saint Ann Parish, Jamaika, 6 Fèbruari 1945 – pati ing Miami, Florida, Amérikah Sarékat, 11 Mèi 1981 ing umur 36 taun).[1]

Penyanyi, musisi reggae, penulis lagu.[2] Ramané asmané (Kapten Norval Marley) nikah karo kenya ayu jenengé Cedalla Jamaika Booker.[1]

Marley ngrewangi ngenalaké musik reggae ana ing donya lan tetep dadi salah sijining seniman kang paling disenengi tekan dina iki.[2] Bob Marley ngawiti kariré karo grup band the Wailers, grup the Wailers kang di wujud karo musisi lan musisi ing taun 1963.[3]

Marley resmi nikah karo Rita Marley ing wulan February 1966.[3] Lan Rita kang ngenalaké Robert Nesta Marley karo Rastafarianism[3]. Ing taun 1969, Marley, Tosh, lan Livingston kanthi penuh nguasani Rastafarianism, kang akèh banget ngaruhi musiké (Rastafarianism) lan reggae racaké.[3]

Karir MusikBesut

Panjenenganipun wiwit misuwur ing donya musik reggae ing taun 1962.[2] Album pertamané ya iku "The Wailing Wailers" kang dirilis taun 1965 karo The Wailers, ing 1974 lagu "No Woman No Cry" dadi populer ing Jamaika lan nagara-nagara Amérikah Sarékat, tanapi ing taun 1977 piyambaké mengidap lelara kanker.[2] Ing taun 1981 Marley ninggal dunya amarga kangker kulit kang dialami kurang luwih patang taun kapungkur. piyambaké ninggal garwa lan 13 putra.[2]

DiskografiBesut

Album studioBesut

kaliyan The Wailers[2]Besut

sesarengan Bob Marley & The Wailers[2]Besut

Cathetan sukuBesut

  1. a b Bob Marley Biografi dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  2. a b c d e f g Bob Marley dipununduh tanggal 9 Juni 2011
  3. a b c d selebriti kapanlagi dipununduh tanggal 9 Juni 2011