Candhi Lor ya iku candhi kang digawé saka watu abang kang diyakini dadi monumen cikal bakal ngadeké Kabupatèn Nganjuk kang dicatheti saben tanggal 10 April. Saka Prasasti Anjuk Ladang kang tau ditemokaké ing pelataran Candhi Lor, ya iku Candhi Lor ngadek ing tahun 859 saka (937 Masehi), lan nduwèni hubungan karo Sri Maharaja Pu Sindok Sri Isanawikramatungadéwa. Ing ngarepé bangunan candhi ana turahan pondasi rong candhi perwara, sisih tengah lan kidul.[1]

Candhi Lor (2008)

RujukanBesut

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)