Kabupatèn Nganjuk

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

kabupatèn Nganjuk (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ ڠَنْجُكْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Nganjuk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.182,64 km2 utawa---hèktar.

Nganjuk
كَبُڤَتَينْ ڠَنْجُكْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀
Kabupatèn
Lambang Nganjuk.jpg
Lambang
Sesanti: Baswara Yudhia Karana
ꦧꦱ꧀ꦮꦫꦪꦸꦝꦶꦲꦏꦫꦤ
Locator kabupaten nganjuk.png
Pernahé Nganjuk ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 April 937
Kutha krajanNganjuk
Pamaréntahan
 • BupatiKH.Abdul Wachid B. M.Pd
Laladan
 • Gunggung1,182,64 km2 (456,62 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung1,017,030
 • Pepadhet860/km2 (2,200/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 358
Plat montorAG
Situs wèbwww.nganjukkab.go.id
(in Indonésia)
Klinik pabrik gula Nganjuk taun 1920

SajarahBesut

Tembung Nganjuk iku tegesé Anjuk Ladhang anjuk: kemenangan, menangé perang majapahit klawan kadiri, ladhang: panggonan, dadi nganjuk iku duwé teges "panggonan énthuk kemenangan" amarga nganjuk iku anginé banter uga dijuluki kutha bayu/angin.

GéografiBesut

PamaréntahanBesut

kabupatèn Nganjuk ketata saking 20 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Ékonomi SosialBesut

Produk unggulan saking kabupatèn iki antarané: Anyaman pandan/Mendong, gerabah lan keramik, logam/perhiasan, marmer, mebel (furniture), onyx, pande wesi, topeng, ukir kayu lan liyané.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan