Kabupatèn Nganjuk

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
Aksara Latin
     

Kabupatèn Nganjuk (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀, Pegon: كابوڤاتين ڠانجوک), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Nganjuk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.182,64 km2 utawa---hèktar.

Nganjuk
كابوڤاتين ڠانجوک
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦔꦚ꧀ꦗꦸꦏ꧀
Kabupatèn
Lambang Nganjuk.jpg
Lambang
Sesanti: Baswara Yudhia Karana
ꦧꦱ꧀ꦮꦫꦪꦸꦣꦶꦪꦏꦫꦤ
Locator kabupaten nganjuk.png
Pernahé Nganjuk ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 April 937
Kutha krajanNganjuk
Pamaréntahan
 • BupatiKH.Abdul Wachid B. M.Pd
Laladan
 • Gunggung1,182,64 km2 (456,62 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung1,017,030
 • Pepadhet860/km2 (2,200/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 358
Plat montorAG
Situs wèbwww.nganjukkab.go.id
(ing basa Indonésia)
Klinik pabrik gula Nganjuk taun 1920

SajarahBesut

Tembung Nganjuk iku tegesé Anjuk Ladhang anjuk: kemenangan, menangé perang majapahit klawan kadiri, ladhang: panggonan, dadi nganjuk iku duwé teges "panggonan éntuk kemenangan" amarga nganjuk iku anginé banter uga dijuluki kutha bayu/angin.

GéografiBesut

Kabupatèn Nganjuk dumunung ing antarané 111o5' nganti 112o13' Bujur Wétan lan 7o20' nganti 7o59' Lintang Kidul. Jembar wewengkon Kabupatèn Nganjuk kurang luwih 122.433 km2 utawa padha karo 122.433 Ha dumadi saka:

  • Lahan sawah 43.052 Ha
  • Lahan garing 32.373 Ha
  • Lahan alas 47.007 Ha

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Nganjuk ketata saking 20 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Ékonomi SosialBesut

Produk unggulan saking kabupatèn iki antarané: Anyaman pandan/Mendong, gerabah lan keramik, logam/perhiasan, marmer, mèbel (furniture), onyx, pandé wesi, topeng, ukir kayu lan liyané.

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan