Celempung

Celempung iku piranti gamelan kang dipetik, cacah senare ana 11 lan 13 pasang. Piranti gamelan iki, bareng karo siter dadi piranti utama ing gamelan siteran.

Celempung - Saka Commons

Ing pagelaran gamelan, piranti iki kalebu kelompok panerusan lan nduwé tempo kang pada garo gambang yaiku tempo rikat.

UkuranBesut

Ukuran celempung dawane kira-kira 90 Cm, nduwé 4 penyangga. Dadi katandhing siter, celempung iku kira-kira ping telu luwih dawa.

LarasBesut

Celempung disetel pasangan ing laras pelog lan slendro. Nada celempung iku seoktaf ing ngisore siter.

Deleng ugaBesut