Chen Cheng

Chen Cheng (lair 4 Januari 1897 – pati 5 Maret 1965 ing umur 68 taun), yaiku pulitikus lan pimpinan militer Tiongkok, lan salah sijining komandan lor Tentara Revolusi Nasional ing wektu Perang Tiongkok-Jepang Kapindho lan Perang Saudara Tiongkok. Sawise pindah menyang Taiwan ing pungkasan perang saudara, ia ngejabat minangka Gubernur Provinsi Taiwan, Wakil Présidhèn lan Mahamantri Republik China (ROC). Ia ngewakili ROC nalika datheng menyang Amerika Sarekat.

Chen Cheng
陳誠
Chen Cheng in 1940's.jpg
Gubernur Taiwan ka-2
Linggih
5 Januari 1949 – 21 Desember 1949
Kang sadurungéWey Daw-ming
Kang sawiséWu Kuo-Chen
Mahamantri Republik China
Linggih
7 Maret 1950 – 7 Juni 1954
PrésidhènChiang Kai-shek
Kang sadurungéYü Hung-chün
Kang sawiséYen Hsi-shan
Linggih
30 Juni 1958 – 15 Desember 1963
PrésidhènChiang Kai-shek
Kang sadurungéYü Hung-chün
Kang sawiséYen Chia-kan
Wakil Présidhèn Republik China
Linggih
12 Maret 1954 – 5 Maret 1965
PrésidhènChiang Kai-shek
Kang sadurungéLi Tsung-jen
Kang sawiséYen Chia-kan
Mantri Perang Republik China
Linggih
1944 - 1946
Kang sadurungéHe Yingqin
Rerincèn dhiri
Lair4 Januari 1897
Qingtian, Zhejiang, Dinasti Qing
PatiMaret 5, 1965(1965-03-05) (umur 68)
Taipei, Taiwan
Parté pulitikKuomintang
SisihanTan Xiang
AlurTan Yankai (mertua)
PanggaotaPulitikus
Jasa militèr
JejulukGeneralissimo Cilik
KasetyanRepublik Tiongkok (1912–1949) Republik China
Taun leladi1924–1950
PangkatJenderal
IjiDivisi ka-11
CommandsTentara ka-18
Divisi ka-11
Perang

Jeneng alias-ne menika Chen Tsyr-shiou.

ReferensiBesut