Cuka minangka cuweran banyu asam asetat lan bahan kimia tilak sing bisa kalebu rasa . Cuka biasane ngemot 5-8% asam asetat kanthi volume.[1] Racaké asam asetat diproduksi kanthi fermentasi etanol utawa gula dening bakteri asam asetat .[2] Ana macem-macem jinis cuka, gumantung saka bahan sumber. Cuka saiki umume digunakake ing seni kuliner : minangka bahan masak sing asam, utawa asem .

Macem-macem anggur, sing kanggo rasa, didol ing Prancis

Iki minangka asam ringan sing paling gampang diproduksi, miturut sejarah duwe maneka panggunaan industri lan domestik (kaya ta panggunaan minangka pembersih rumah tangga ).[1]

RujukanBesut

  1. a b "Vinegar". TH Chan School of Public Health, Harvard University. 1 October 2019. Dibukak ing 4 March 2020.
  2. Nakayama T (1959). "Studies on acetic acid-bacteria I. Biochemical studies on ethanol oxidation". J Biochem. 46 (9): 1217–25.