Cuka balsamic

Cukà Balsamic ( Basa Italia: aceto balsamico ) minangka cuka sing peteng, klempakan, lan roso kuat, asale saka Italia, digawe kabeh utawa sebagian saka anggur . Anggur kudu jus anggur sing anyar diremuk karo kabeh kulit, wiji lan batang. Cuka balalsam ora ngemot balsam .

Balsamic vinegar
Balsamico-1.jpg
A bottle of Aceto Balsamico di Modena, aged for eight years
JinisCondiment and salad dressing
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaModena and Reggio Emilia
Woworan pokokWhite Trebbiano grape juice
Buku masakan: Balsamic vinegar  Médhia: Balsamic vinegar

Istilah aceto balsamico ora diatur, nanging ana telung anggur balsam sing dilindhungi: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP ( Cuka Balsam Tradisional saka Modena ), Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia DOP ( Cuka Balsam Tradhisional saka Reggio Emilia ), lan Aceto Balsamico di Modena IGP ( Cuka Balsam saka Modena ). Rong cuka balsam tradisional digawe kanthi cara sing padha saka anggur suda sing kudu umure pirang-pirang taun ing pirang-pirang barel kayu, lan diprodhuksi sacara eksklusif ing provinsi Modena utawa Reggio Emilia . Jeneng loro anggur iki dilindhungi dening Desain Asal-Usul Dilindhungi Uni Eropa, dene Cuka Modal Balsamic Modena ( Aceto Balsamico di Modena ) digawe saka anggur kudu dicampur karo cuka anggur, lan diprodhuksi sacara eksklusif ing Modena utawa Reggio Emilia, kanthi status Indikasi Geografi sing Dilindhungi. [1]

RujukanBesut

  1. Masino, F., Chinnici, F., Bendini, A., Montevecchi, G., & Antonelli, A. (2008). A study on relationships among chemical, physical, and qualitative assessment in traditional balsamic vinegar. Food chemistry, 106(1), 90-95.