Cuwut iku anggota saka famili Sciuridae, famili sing kalebu ing rodents ukuran cilik utawa sedheng. Famili cuwut kalebu cuwut wit, cuwut lemah, chipmunk, marmut (kalebu woodchucks), cuwut mabur, lan asu ara-ara ing antarané rodent liyané. Cuwut  iku asalé saka Amérika, Éurasia, lan Afrika, lan ditepangaké menyang Australia.[1] Ing wiwitan, cuwut dingertèni ing jaman Eocene lan sing cedhak sesambungané karo berang-berang gunung lan dormouse tinimbang sato rodent liyané.

CathetanBesut

  1. Seebeck, J. H. "Sciuridae" (PDF). Fauna of Australia. Dijupuk 2013-11-24.