Tuduhaké menu pokok

Daesung
Daesung.JPG
Pratélan latar wuri
SakaIncheon, Koréa Kidul
GénreHip hop, K-pop, R&B, Rock, trot
Mangsa akarya2006-saiki
LabèlYG Entertainment
Sing magepokanBig Bang
Sana jaringanOfficial Website
Nama Koréa
Hangul강대성
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaGang Dae-seong
McCune–ReischauerKang Taesŏng

Kang Daesung (Hangul: 강대성;) ya iku artis saka Koréa Kidul kang lair surya kaping 26 April 1989 uga dikenal minangka D-Lite, bisa uga dadi, host, aktor, lan paling dikenal minangka anggota grup boyband K-Pop Big Bang. Daesung lair ing Itaewon lan sekolah ing KyeongIn High School, nanging metu sawisé setaun amarga fokus karo Big Bang. Pungkasané, Daesung lulus ujian mlebu perguruan tinggi taun 2008 lan diakoni ing pawiyatan luhur Kyunghee ing Seoul. Kawit debuté, dhèwèké ngrilis tembang solo, kanggo musikal drama What's Up, lan dadi anggota kang tetep ing variety show Family Outing lan talk show Night After Night.

Discografi & FilmografiBesut

TembangBesut

Tahun Singel Posisi puncak Album
KOR
[1]
2006 "Try Smiling" (Daesung solo) Since 2007
2008 "Look at Me, Gwisun" non-album release
2009 "Big Hit" non-album release
2010 "Cotton Candy" 1 non-album release
2011 "Baby Don't Cry" 3 Tonight
"Lunatic" non-album release
2012 "Wings" 8 Alive

Tembang paling anyar & kolaborasiBesut

Tahun Judhul Posisi puncak Album
KOR
[1]
2007 "Now We" (Nemo Ft. Daesung)
2008 "Family Day" (dengan Family Outing cast) non-album release
2010 "How Did We Get" (Lee Hyori Ft. Daesung) H-Logic
"—" denotes releases that did not chart or were not released in that region.

DramaBesut

Taun Irah-Irahan Paraga Cathetan
2011 What's Up Ha Do Sung Paraga utama

Variety ShowBesut

Taun Irah-Irahan
2008-2009 Show! Music Core
2008-2010 Family Outing Season 1
2010-2011 Night After Night

MusikBesut

Taun Irah-Irahan
2008 Cats (versi Koréa)

PilmBesut

Taun Irah-Irahan
2010 Sammy's Adventure: The Secret Passage (subbing versi Koréa)

Cathetan sukuBesut

  1. a b "Gaon Chart Search: Park Bom". Gaon Chart (ing basa Korean). Koréa Music Content Industry Association. Dijupuk November 6, 2010. 

Pranala njabaBesut