Darwin Zahedy Saleh

Darwin Zahedy Saleh (lair ing Indragiri Hilir, Riau, 29 Oktober 1960; umur 59 taun).[1] Darwin Zahedy Saleh iku ékonom lan pulitikus kang njabat Mantri Energi dan Sumber Daya Mineral Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Darwin Saleh duwé karir ing donyané akadhemisi kanthi dadi dhosén ing Universitas Indonésia lan konsultan keuangan, manajemen, lan perbankan.[1]

Darwin Zahedy Saleh
Menteri ESDM Darwin Zahedy Saleh.jpg
Mantri Energi lan Sumber Daya Mineral Républik Indonésia 13
Linggih
22 Oktober 2009 – 19 Oktober 2011
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéPurnomo Yusgiantoro
Kang sawiséJero Wacik
Rerincèn dhiri
Lair (1960-10-29) Oktober 29, 1960 (umur 59)
Indonésia Indragiri Hilir, Riau, Indonésia
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Darwin Zahedy Saleh iku Ketua DPP Dhémokrat Babagan Ékonomi lan Keuangan.[2] Saliyané aktif ing babagan pulitik, Darwin uga dadi dhosen lan staf ahli dekan ing Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia (FEUI).[2] Pendhidhikan pungkasan Darwin ya iku S3 saka program dhoktor FEUI.[2] Sadurungé nduwé gelar S3, Darwin Saleh kuliyah S2 ing babagan Administrasi Bisnis ing Middle Tennessee State University (MTSU), Tennessee, AS, lan S1 Ilmu Ékonomi ing FEUI.[2]

Darwin dadi peserta kang kapisan ing audisi dina kang kaping loro calon mantri Kabinet Indonésia Bersatu jilid II.[2] Darwin teka ing Puri Cikeas, Bogor nalika Minggu 18 Oktober 2009 kurang luwih jam 09.45.[2] Nalika iku Darwin dikongkon ngundhakaké investasi ing Indonésia.[2] Iki kang dadi poin nalika omong-omongan karo Susilo bambang Yudhoyono.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. a b c d e f g h bisnis.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)