David Soria

David Soria Solís (lair 4 April 1993) ya iku pemain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Sevilla FC minangka kiper.

David Soria
05-05-2016 - Sevilla FC - FC Shakhtar Donetsk - 3-1 (26235556264).jpg
Soria playing for Sevilla in 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Soria Solís
Tanggal lair (1993-04-04) 4 April 1993 (umur 28)
Papan lair Madrid, Spain
Dhuwur 1.92 m (6 ft 4 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 13
Karir nom
2001–2003 Carabanchel
2003–2008 Real Madrid
2008–2009 Atlético Madrid
2009–2012 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013 Sevilla C 14 (0)
2013–2015 Sevilla B 54 (0)
2015– Sevilla 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23 December 2017.


Klub karirBesut

Lair ing Madrid, Soria rampung saka akadhemi bal Real Madrid. Piyambakipun pindhah menyang Inggris lan ujicoba ing Leicester City, wektu dhèwèké cidra ing dina pisanan; dhèwèké banjur dibuwang déning Birmingham City sawisé enem minggu amarga saka gaji kang kandeg, lan ngrampungaké prosès sidhang ing Stoke City amarga putus asa.[1]

Nalika bali menyang Spanyol, Soria gagal main kontrak ing Real Betis B amarga owah-owahan pelatih, lan ora dianggep cukup kanggo Sporting de Gijón Abelardo Fernández ing Segunda División.[1] Dheweke banjur dilatih ing CD Canillas kanggo njaga fitness, nanging ora nggawé debut kanggo klub; Ing wektu kuwi, dhèwèké uga mikir babagan pènsiyun saka bal-balan.[2]

RujukanBesut

  1. a b "Europa League final keeper David Soria: I had trial at Stoke City". The Sentinel. 11 May 2016. Diarsip saka sing asli ing 12 May 2016. Dibukak ing 19 May 2016. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Un campeón al que repudió el Madrid" [A champion who Madrid looked down upon] (ing basa Spanyol). 19 May 2016. Dibukak ing 24 May 2016.