Dede Oetomo

Dede Oetomo (lair ing Pasuruan, Jawa Wétan, Indonésia, 6 Dhésèmber 1953; umur 67 taun) yaiku sosiolog, aktivis AIDS, lan aktivis gay Indonésia.[1][2] Dhèwèké iku sing ngadegaké Gaya Nusantara, organisasi masarakat LGBT Indonésia.[3] Ing taun 1998, dhèwèké olèh pangaji-aji Felipa de Souza Award lan ing taun 2001 olèh Utopia Awards.[4] Ing taun 2012, Dede Oetomo uga nyalonaké dhèwèké minangka calon komisionèr Komnas HAM, nanging gagal nalika tahap pungkasan.[5]

Bareng tokoh fèminis lan paneliti Soe Tjen Marching, dhèwèké ngadegaké Jurnal Gandrung, sawiji jurnal akademis kaping pisan ing Indonésia sing ngrembug bab gènder lan sèksualitas.[butuh sitiran]

RujukanBesut

  1. "Dede Oetomo". Ford Foundation. Diarsip saka sing asli ing 2007-11-16. Dibukak ing 2021-01-14.
  2. "Gay identities". Gayzette. Melbourne. Diarsip saka sing asli ing 2006-11-30. Dibukak ing 2021-01-14.
  3. "Komunitas LGBT: 'Tak ada yang memperjuangkan aspirasi kami di Pemilu 2019'". BBC News Indonesia. 2019-11-10. Dibukak ing 2021-01-14.
  4. "Dédé Oetomo". GAYa NUSANTARA. Dibukak ing 2021-01-14.
  5. Nurul Julaikah (2012-10-22). "Aktivis gay gagal jadi anggota Komnas HAM". Merdeka.com. Dibukak ing 2021-01-14.

Pranala njabaBesut