Denial (filem)

Denial ya iku filem drama sujarah saka Amérikah Sarékat-Inggris kang digawé ing taun 2016. Filem iki disutradarani Mick Jackson dhedhasar naskah kang ditulis déning David Hare, dijupuk saka buku novèl anggitan Deborah E. Lipstadt's History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier. Sing maragani filem iki antarané Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall, Andrew Scott, Jack Lowden, Caren Pistorius, lan Alex Jennings.

Denial
Denial (2016 film).jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniMick Jackson
Diprodhuseri
  • Gary Foster
  • Russ Krasnoff
DiskénariyoniDavid Hare
AdhedhasarHistory on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier
déning Deborah Lipstadt
Dibintangi
DimusikiHoward Shore
SinématografiHaris Zambarloukos
Dibesut déningJustine Wright
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Sèptèmber 11, 2016 (2016-09-11) (TIFF)
  • Sèptèmber 30, 2016 (2016-09-30) (Amérikah Sarékat)
  • Januari 27, 2017 (2017-01-27) (Inggris)
Suwéné
110 menit[1]
Nagara
  • Inggris
  • Amérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Rantaman$10 yuta[2]
Kalarisan$7 yuta[3]

Denial diputer kapisan ana ing adicara pangaji Toronto International Film Festival tanggal 11 September 2016.[4] lan dibabar kanggo para pamirsa Amérikah Sarékat ing tanggal 30 September 2016 déning Bleecker Street.[5] Lan ing Inggris, filem iki kababar tanggal 27 Januari, 2017 déning Entertainment One.

RiwayatBesut

Denial awujud filem drama biografi sujarah kang dijupuk saka buku sesirah "History on Trial: My Day in Court With a Holocaust Denier" anggitané Deborah E. Lipstadt. Film iki disutradarani Mick Jackson dhedhasar naskah skenario kang ditulis déning David Hare. Sing maragani filem Denial antarané ya iku Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall, lan Andrew Scott. Omah prodhuksi filem iki ya ku krasnoff/Foster Entertainment, Shoebox Films, Participant Media dan BBC Films kang ngetokké dhuwit kanggo mbiyayani filem kang dibabar ing tanggal 30 September 2016 (USA).[6][7][8][9][10][11][12]

Film Denial nyritakké bab kisruheé prakara hukum antarané wong loro ahli sujarah, Deborah (Hilary Swank) lan David Irving. Debora mratelakké yèn Irving minangka "Holocaust denier", rumangsa jenengé digawé isin, Irving banjur nggugat Debora ing pengadilan nagari Inggris. Ana ing sistem pengadilan Inggirs, kadhakwa diwajibaké ngejokké bukti, mula saka kuwi Lipstandt lan sakancané kang mbélani padha mbuktekaké sapérang bukti wigati yèn Holocaust kuwi bener-bener kasunyatan. Ing sajerone prakara iki, Deborah kasil ngalahaké Irving ing persidangan, lan majelis hakim kasil nemu yèn Irving pancen sengaja molak-maliké sujarah.[13][14][15][16]

Ingkang maraganiBesut

RujukanBesut

  1. "Denial". Box Office Mojo. Dibukak ing Dhésèmber 5, 2016.
  2. "Denial (2016)". The Wrap. Dibukak ing Dhésèmber 2, 2016.
  3. "Denial". The Numbers. Dibukak ing Juli 10, 2017.
  4. Raup, Jordan (Juli 26, 2016). "TIFF 2016 Line-Up includes 'Nocturnal Animals,' 'La La Land,' 'American Pastoral,' and more". The Film Stage. Dibukak ing Juli 26, 2016.
  5. D'Alessandro, Anthony (Juni 1, 2016). "Rachel Weisz-Timothy Spall holocaust denier drama 'Denial' plots September release". Deadline.com. Dibukak ing Juni 1, 2016.
  6. Hipes, Patrick (April 27, 2015). "Film Briefs: Hilary Swank & Tom Wilkinson to topline Holocaust Drama 'Denial' –". Deadline.com. Dibukak ing Juni 15, 2016.
  7. Hipes, Patrick (Novèmber 5, 2015). "'Denial' Holocaust-Denier Drama Now Starring Rachel Weisz Acquired By Bleecker Street". Deadline.com. Dibukak ing Juni 15, 2016.
  8. Tartaglione, Nancy (Dhésèmber 9, 2015). "Andrew Scott Joins Rachel Weisz In Holocaust Legal Drama 'Denial". Deadline.com. Dibukak ing Juni 15, 2016.
  9. "Howard Shore to Score Mick Jackson's 'Denial'". Film Music Reporter. Juni 15, 2016. Dibukak ing Juni 20, 2016.
  10. "Denial". Toronto International Film Festival. Dibukak ing Juli 26, 2016.
  11. Evans, Greg (Juni 17, 2016). "'Denial' Trailer: Rachel Weisz & Timothy Spall Spar In Fact-Based Holocaust Denier Drama". Deadline.com. Dibukak ing Oktober 7, 2016.
  12. "Denial". Entertainment One. Dibukak ing Oktober 7, 2016.
  13. "On the Set for 2/19/16: Rian Johnson Rolls Cameras on 'Star Wars: Episode VIII', Chris Pratt & Zoe Saldana Start 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'". SSN Insider. Fèbruari 19, 2016. Dibukak ing Juni 15, 2016.
  14. Lawrence, Rebecca (Januari 3, 2016). "Curl about town! Rachel Weisz's auburn wig gets a little windswept as she pounds the street on the set of Denial wearing a frumpy tartan coat and scarf". Daily Mail. Dibukak ing Juni 15, 2016.
  15. "Denial (2016)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing Oktober 19, 2016.
  16. "Denial reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dibukak ing Sèptèmber 19, 2016.

Pranala njabaBesut