Dhea Anissa

Dhea Annisa utawa kang misuwur kanthi jeneng Dhea Imut, jeneng jangkepe Claudia Anissa (lair ing Jakarta, 28 Fèbruari 1996; umur 25 taun) ya iku mantan bintang cilik kang miwiti karire ning donya hiburan awit umur 2 taun.[1] Wiwitan kariré Dhea mbintangi iklan popok bayi.[1] Sawisé iku dhèwèké olih warna-warna bayaran iklan mbanjiri déning putri pasangan Indra Kusuma lan Masayu Chairani.[1]

Dhea Annisa
Claudia annisa.jpg
LairClaudia Anissa
Jeneng liyaDhea Annisa
PakaryanArtis, Penyanyi
Taun aktif2000-sekarang
Wong tuwaIndra Kusuma (Ayah)-Masayu Chairani (Ibu)

Jeneng Imut diolih déning dhèwèké sawisé nggabung ning filem kang judhulé Tiga Bocah Imut lan sempat ngerilis album bocah.[1] Debut sinétron Dhea ya iku PANJI MANUSIA MILLENIUM.[1] Jenengé tambah kondhang sawisé mbintangi sinétron BIDADARI 3.[1] Sinetron liyané kang tau dibintangi dhèwèké iku TANGISAN ANAK TIRI, KEHORMATAN, MUTIARA, lan PENJAGA HATI.[1]

Dhèwèké kang tau dadi paraga ning filem kang judhulé MUTIARA kang sempet duwé masalah karo rumah produksiné, SinemArt olih masalah manèh lan dadi bahan omongan publik ning taun 2009.[1] Dhea dikabaraké wis ngedol kaprawanané maring bos SinemArt, Leo Sutanto.[1] Amarga anané berita ngono iku ibuné bakal ngadakaké jumpa pers.[1]

Dhèwèké pacaran karo priya kang patang taun luwih tuwa saka dhèwèké.[2] Dhèwèké ngakuni seneng nalika pacare teka saka Bandung kanggo nekani acara surprise party ulang tahuné kang ka-14 ning Bioskop 21 Planet Hollywood.[2] Ora namung amarga anané pacar, Dhea uga seneng amarga wis diolihaké pacaran karo pepujaning atiné, Rionaldo.[2] Sabeneré dhèwèké nembé olih pacaran manawa lulus SMP, nanging amarga bantuwan saka kakangé akiré dhèwèké diolihaké.[2] Dhèwèké karo Rionaldo nglakoni gayutan long distance, kanggo dhèwèké iku mau wis biyasa.[3] Rionaldo kang manggon ning Bandung kannggo ngerampungaké kuliyahé, anggawe dhèwèké namung ketemu seminggu sekali.[3] Meski dhèwèké wis olih lampu ijo saka wong tuwané kanggo pacaran, nanging Dhea tetep diperhatikaké déning kakang lan ibuné.[3] Rio nerangaké manawa dhèwèké lan Dhea péngin lunga jalan-jalan, Dhea esih dikancani karo kakang lan ibuné.[3]

SinetronBesut

FilmBesut

  • Tiga Bocah Imut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j biografi Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011
  2. a b c d berita 3 Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011
  3. a b c d berita 2 Dhea Annisa dipunundug tanggal 28 September 2011