Tuduhaké menu pokok

Direktorat Jenderal Perbendaharaan Kamenterian Keuangan Indonesia

Gedung Direktorat Perbendaharaan

Direktorat Jenderal Perbendaharaan inggih punika kalebet unit eselon I ingkang wonten ing ngandhapipun Kamenterian Keuangan.

Tugas lan FungsiBesut

Direktorat Jenderal Perbendaharaan gadhah tugas lan fungsi kados makaten:

  1. Nyiapaken rumusan kebijakan ing babagan perbendaharaan nagara
  2. Nindakaken kebijakan ing babagan perbendaharaan nagara kados ingkang sampun karantam wonten ing peraturan perundang-undangan ingkang sampun dipuntemtokaken
  3. Ngrumsaken standar, norma, pedoman, kriteria, lan prosedur ing babagan perbendaharaan nagara
  4. Ngesahaken dhokumèn pelaksanaan anggaran
  5. Paring bimbingan teknis lan evaluasi ing babagan perbendaharaan nagara
  6. Nindakaken penerimaan lan pengeluaran nagara saha pengelolaan aset lan kewajibanipun pamaréntah
  7. Verifikasi lan akuntansi Anggaran Pembiayaan dan Perhitungan (APP)
  8. Nindakaken akuntansi pusat lan nyusun laporan keuangan pamaréntah dhedhasar peraturan perundang-undangan ingkang sampun dipuntemtokaken
  9. Ngrembakakaken sistem informasi perbendaharaan nagara; pelaksanaan administrasi Direktorat Jenderal

Struktur OrganisasiBesut

Direktorat Jenderal Perbendaharaan kapérang dados:[1]

  1. Sekretariat Direktorat Jenderal
  2. Direktorat Pelaksanaan Anggaran
  3. Direktorat Pengelolaan Kas Nagara
  4. Direktorat Sistem Manajemen Investasi
  5. Direktorat Sistem Perbendaharaan
  6. Direktorat Pembinaan Pengelolaan Keuangan Badan Layanan Umum
  7. Direktorat Akuntansi dan Pelaporan Keuangan
  8. Direktorat Transformasi Perbendaharaan

lan gadhah unit vertikal wujud:[2]

  1. Kantor Wewengkon Perbendaharaan
    1. Kanwil I Banda Acèh
    2. Kanwil II Medan
    3. Kanwil III Padang
    4. Kanwil IV Pekanbaru
    5. Kanwil V Jambi
    6. Kanwil VI Palembang
    7. Kanwil VII Bandar Lampung
    8. Kanwil VIII Bengkulu
    9. Kanwil IX Pangkal Pinang
    10. Kanwil X Serang
    11. Kanwil XI Jakarta
    12. Kanwil XII Bandung
    13. Kanwil XIII Semarang
    14. Kanwil XIV Yogyakarta
    15. Kanwil XV Surabaya
    16. Kanwil XVI Pontianak
    17. Kanwil XVII Palangkaraya
    18. Kanwil XVIII Banjarmasin
    19. Kanwil XIX Samarinda
    20. Kanwil XX Denpasar
    21. Kanwil XXI Mataram
    22. Kanwil XXII Kupang
    23. Kanwil XXIII Makassar
    24. Kanwil XXIV Palu
    25. Kanwil XXV Kendari
    26. Kanwil XXVI Gorontalo
    27. Kanwil XXVII Manado
    28. Kanwil XXVIII Ternate
    29. Kanwil XXIX Ambon
    30. Kanwil XXX Jayapura
  2. Kantor Pelayanan Perbendaharaan Nagara (KPPN) Tipe A
  3. Kantor Pelayanan Perbendaharaan Nagara (KPPN) Tipe B
  4. Kantor Pelayanan Perbendaharaan Nagara (KPPN) Khusus

Cathetan sukuBesut

  1. Situs web Resmi Direktorat Jenderal Perbendaharan (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. Wiki Direktorat Jenderal Perbendaharan (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)