Doping ya iku saka tembung dope, duwehi makna campuran candu lan narkotika dhisik dianggo pacuan jaran ing Inggris. Miturut UU No.3 taun 2005 tentang Sistem Keulah ragaan Nasional, Bab I Ketentuan Umum Pasal 1 ayat 22, Doping ya iku panganggoan zat lan utawa métodhe sing dilarang kanggo ningkatno prestasi ulah raga.

Dextroamphetamine kang kagolong Amphetamine

Miturut International Congress of Sport Sciences; Olympiade Tokyo 1964: Doping ya iku pangangoan déning peserta lomba wujud bahan asing déning organisme liwat dalan apa waé atawa bahan fisiologis kang duwehi jumlah abnormal utawa sing diwehekake liwat dalan kang abnormal, kanggo tujuan ningkatno prestasi.

Ing Indonesia, wadhah wadhah kanggo ngawasi doping ya iku LADI (Lembaga Anti Doping Indonesia). Ing donya, pangawasan déning WADA (World Anti Doping Agency)

SEJARAHBesut

Doping dikenal wes dianggo kawet suwé, saumpama ing masarakat Indian kang mangan tumbuhan liya kanggo ningkatno kakuwatan lan nambah kewanian sakwektu mbeburu. Perkembangan doping akèh dianggo déning atlet balap sepeda. Sajarah abad modhèren akèh atlet kang nganggo doping:

ZAT-ZAT KAGOLONG DOPINGBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. antidopingindonesia.org(dideleng tanggal 15 Agustus 2012)