Doubt (filem 2008)

filem taun 2008

Doubt yaiku film drama misteri Amerika Serikat taun 2008 sing disutradarani dening John Patrick Shanley lan digawé dening Scott Rudin . Naskah film iki ditulis dening John Patrick Shanley adhedhasar buku Doubt: A Parable dening John Patrick Shanley. Juru paragane Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams .

Doubt
Barkas:Doubtposter08.jpg
Poster film Doubt
DisutradaraniJohn Patrick Shanley
DiprodhuseriScott Rudin
DiskénariyoniJohn Patrick Shanley
AdhedhasarDoubt: A Parable
déning John Patrick Shanley
DibintangiMeryl Streep
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams
DimusikiHoward Shore
SinématografiRoger Deakins
Dibesut déningDylan Tichenor
Perusahaan
prodhuksi
Scott Rudin Productions
Dibabar déningMiramax Films
Tanggal metu
Suwéné
104 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$20 juta[2]
Kalarisan$50.907.234[2]

Film Doubt minangka film kolaborasi kaping kalih saka Philip Seymour Hoffman lan Amy Adams sawise Perang Charlie Wilson . Film kasebut ditayangke ing Festival Film Institut Amerika Serikat tanggal 30 Oktober 2008 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 12 Desember 2008 kanthi winates lan dawa 25 Desember 2008.[3] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Juru ParagaBesut

  • Meryl Streep minangka Suster Aloysius Beauvier, kepala sekolah paroki
  • Philip Seymour Hoffman minangka Pastor Brendan Flynn
  • Amy Adams minangka Sister James, guru sekolah paroki
  • Viola Davis minangka Ibu Miller, ibu Donald Miller
  • Joseph Foster minangka Donald Miller
  • Alice Drummond minangka Suster Veronica
  • Audrie J. Neenan minangka Sister Raymond
  • Helen Stenborg minangka Suster Teresa
  • Mike Roukis minangka William London
  • Frank Shanley minangka Kevin
  • Frank Dolce minangka Ralph
  • Paulie Litt minangka Tommy Conroy
  • Matthew Marvin minangka Raymond
  • Bridget Clark minangka Noreen Horan
  • Molly Chiffer minangka Sarah
  • Lydia Jordan minangka Alice
  • Susan Blommaert minangka Mrs. Carson
  • Carrie Preston minangka Christine Hurley
  • John Costelloe minangka Warren Hurley
  • Margery Beddow minangka Mrs. Shields
  • Marylouise Burke minangka Mrs. Deakins
  • Jack O'Connell minangka Pak McGuinn

Tanggepane Juru KritikBesut

Film Doubt nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 79%, miturut 211 ulasan, kanthi rating rata-rata 7/10.[4] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 68 saka 100, adhedhasar 36 kritik, nuduhake "ulasan apik".[5]

Box OfficeBesut

Film Doubt entuk $ 33,44647 yuta ing Amerika Utara lan $ 17.460.764 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 50,907,234, ngluwihi biaya nggawene yaiku $ 20 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 507,226, ndadikake urutan 19 ing box office. Nanging, ing bukaan akhir pekané, film iki entuk $ 5.333.442, ndadikake urutan kaping 10 ing box office.[2]

RujukanBesut

  1. "Doubt (15)". British Board of Film Classification. December 18, 2008. Dibukak ing October 4, 2016.
  2. a b c d "Doubt (2008)". Box Office Mojo. Dibukak ing March 23, 2018.
  3. Dargis, Manohla (December 11, 2008). "Between Heaven and Earth, Room for Ambiguity". The New York Times. Dibukak ing March 23, 2018.
  4. "Doubt (2008)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing February 13, 2018.
  5. "Doubt reviews". Metacritic. Dibukak ing February 13, 2018.

Pranala njabaBesut