Edensor

(Kaelih saka Edensor (novèl))

Edensor iku buku katelu sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata sing diterbitké déning Bentang Pustaka ing wulan Mèi taun 2007. Novèl iki nyritakaké pengalamané bocah enom kang asalé saka désa mlarat ing Belitong. Urip kang sengsara amarga kudu nyambi nyambut gawé supaya bisa sekolah, nanging tokoh ing novèl iki duwé tékad lan panggayuh kang dhuwur.

Edensor
Edensor sampul.jpg
PanganggitAndrea Hirata
NagaraIndonesia
BasaIndonesia
GènreRoman
Pangecapan•Yogyakarta: Bentang Pustaka
Kala babar
2007
KacaIX, 294 kaca
ISBN978-979-1227-02-5

SinopsisBesut

Ikal, kang ing mangsa cilikané tau diganti jenengé dadi "Wadudh", karo kanca raketé Arai, sidané kasil éntuk béasiswa sekolah menyang Éropah. Kanthi béasiswa mau Ikal lan kancané bisa ngulandara ing jagad Éropah ya iku ing antarané menyang nagara Walanda, sekolah ing Sorbornne Prancis, Jerman malah bablas ngalor tekan Skandinavia barang.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut