Elvis Presley ing taun 1970

Elvis Aaron Presley (8 Januari 193516 Agustus 1977) inggih punika salah satunggalipun penyanyi rock 'n' roll legendaris saking Amérikah Sarékat.[1][2] Panjenenganipun ugi dados prodhuser musik lan aktor.[2] Panjenenganipun gadhah jejuluk "Raja Rock 'n' Roll".[2] Amari lagu-lagunipun ingkang madukaken irama rock 'n' roll kaliyan lagu-lagu ballad, jagad rock 'n' roll gadhah fondasi komersial ingkang salajengipun saged dipunrembakaken déning musisi rock 'n' roll sanèsipun.[2] Nalika wekdal suksesipun, konser-konser Elvis dipunrawuhi kathah masarakat (kathahipun golongan rumaja) kanthi cacahipun ingkang kathah sanget.[2] Gaya, sipat, sarta cara ngagem busana Elvis dados simbol kanggé musik rock 'n' roll lan kathah dipuntiru déning pandemenipun.[2]

Lair lan KarierBesut

Elvis lair ing East Tupelo, Mississippi, saking pasangan Vernon Elvis Presley dan Gladys Love Smith, Elvis ageng ing Memphis, Tennessee.[1] Panjenenganipun wiwit sinau gitar lan main ing kathah acara ing papan belanja.[1] Nalika sekolah menengah, Elvis kerja dados sopir truk kanggé perusahaan listrik.[1] Nalika mangsa panas ing taun 1953, Elvis mbayar $4 kanggé ngrekam kalih lagu ing perusahaan rekaman Sun Studios minangka bebungah kanggé tanggap warsa ibunipun.[1] Ingkang gadhah Sun, Sam Phillips, remen kaliyan swantenipun Elvis lan salajengipun Elvis dipuntimbali supados dados vokalis penyanyi ballad ingkang taksih kosong.[1] Nalika rekaman kasebat wiwitanipun kirang produktif, nanging nalika taksih ngaso wonten ing satunggalipun wekdal ing tanggal 5 Juli 1954, Elvis nyanyi lagu blues karyanipun Arthur Crudup ingkang irah-irahanipun That's All Right.[1] Versi Elvis dipunremeni Philips lan lajeng dipunputer ing radhio ing Memphis lan dados hit ing laladan wau.[1] Wiwit punika Elvis tur dhateng pirang-pirang papan panggènan.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i Elvis.com dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
  2. a b c d e f [1] dipunundhuh tanggal 17 Agustus 2011)

Pranala njawiBesut