Emmanuel Levinas iku salah sawijining ahli filsuf kontèmporèr saka Prancis. [4] [5] Filsafat Levinas iku minangka gabungan kang mirunggan saka tradihisi agama Yahudi, tradhisi Filsafat Kulon lan cara fénoménologis . [4] Dhèwèké kondhang minangka filsuf étika kanthi Étika Tanggung Jawab, uga disebut minangka siji-sijining moralis ing bab pamikiran ing taun 1981 . [6]

Emmanuel Levinas
Emmanuel Levinas.jpg
Lair12 Januari 1906, O.S. 30 Dhésèmber 1905
Kovno, Russian Empire (ing dina saiki - Kaunas, Lithuania)
Pati25 Dhésèmber 1995(1995-12-25) (umur 89)[1]
Paris, Perancis
WiyataUniversitas Freiburg (no degree)
Universitas Strasbourg (Dr, 1929)
Universias Paris (DrE, 1961)
KalaFilosofi abad ka-20th
TlatahFilosofi Kulon
AliranFilosofi Kontinèntal
Fénoménologi Èksistènsial[2]
BebadanUniversitas Poitiers
Universitas Paris
Universitas Fribourg
Karsa pokok
Fénoménologi Èksistènsial[2]
Kajian Talmudic
Étik · Ontologi
Gantha misuwur
"The Other" · "The Face"

RujukanEdit

  1. Bergo, Bettina, "Emmanuel Levinas", The Stanford Encyclopedia of Philosophy (Summer 2015 Edition), Edward N. Zalta (ed.), URL = <https://plato.stanford.edu/archives/sum2015/entries/levinas/>.
  2. a b Andris Breitling, Chris Bremmers, Arthur Cools (eds.), Debating Levinas’ Legacy, Brill, 2015, p. 128.
  3. Levinas, E., 1991, Le temps et l'autre, Presses universitaires de France, p. 64.
  4. a b K. Bertens. 2006. Filosofi Barat Kontemporer Prancis . Jakarta: Pustaka Utama Gramedia. Thing 309-328.
  5. (ing basa Inggris)Adriaan T. Peperzak. 1999. "Levinas, Emmanuel". In The Cambridge Dictionary of Philosophy. Robert Audi, ed. 498. London: Cambridge University Press.
  6. (ing basa Indonésia) Fenomenologi Eksistensial, Jakarta: Gramedia, 1987