Essam Sharaf

Essam Abdel-Aziz Sharaf (Arab: عصام عبد العزيز شرف‎‎; miyos taun 1952) punika satunggiling pulitisi Mesir ingkang dados Nayakotama Mesir wiwit tanggal 3 Maret 2011. Sadèrèngipun panjenenganipun mengku kalungguhan minangka Mantri Transportasi Mesir nalika taun 2004-2005.[1]

Essam Sharaf
Dr Essam Sharaf.jpg
Nayakotama Mesir
Wiwit linggih
3 Maret 2011
PrésidhènMohamed Hussein Tantawi (Acting)
Kang sadurungéAhmed Shafik
Rerincèn dhiri
Lair1952 (age 70–71)
Giza, Mesir
Parté pulitikIndependen (2005–saiki)
Gayutan pulitik liyaParté Dhémokrasi Nasional (2005)
AlmamaterUnivèrsitas Kairo
Univèrsitas Purdue
ProfésiInsinyur sipil

RéferènsiBesut

  1. "Army appoints new Egyptian PM". Dibukak ing 3 March 2011.
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ahmed Shafik
Nayakotama Mesir
2011–saiki
Isih njabat