Fransiskus saking Asisi

'''Fransiskus saking Assisi'''
Cigoli, san francesco.jpg

Lukisan Santo Fransiskus Assisi ing musiyum Hermitage karyanipun Cigoli ingkang dipundamel watawis taun 1597 lan 1599.
Pangakenan
Miyos 5 Juli 1182, Itali
Tilar donya 3 Oktober 1226 (yuswa 44-45), Assisi, Itali
Dipun urmati ing Gréja Katulik
Kanonisasi 16 Juli 1228, Assisi déning Paus Gregorius IX
Papan ziarah utama Basilica of San Francesco d'Assisi
Dinten pèngetan 4 Oktober
Atribut Salib, Dara, Pax et Bonum, Kabiyasan kamiskinan Fransiskan, Stigmata
Pangreksa kéwan, Aksi Katulik, lingkungan, pedagang, Meycauayan, Itali, Brgy. San Francisco, San Pablo City, Filipina, stowaways[1]
Gloriole.svg Portal Santo

Santo Fransiskus saking Assisi utawi Asisi (lair ing Assisi, Itali, 5 Juli 1182 – pati ing Assisi, Itali, 3 Oktober 1226 ing umur 44 taun) madegaken Ordo Fransiskan utawi "Friars Minor". Panjenenganipun punika santo pangreksa kéwan, pedagang, lan lingkungan.

Artikel kagandhèngBesut

RéferènsiBesut

  • Parts of the text are originally from the Schaff-Herzog Encyc of Religion
  1. Chesterton, Gilbert Keith (1924), St. Francis of Assisi (14 ed.), Garden City, New York: Image Books, p. 158

Pranala njawiBesut