Ganjar Pranowo

politikus Indonesia

H. Ganjar Pranowo, S.H., M.I.P. (Carakan: ꦒꦚ꧀ꦗꦂꦥꦿꦤꦮ; lair 28 Oktober 1968; umur 55 taun) ya iku Gubernur Jawa Tengah kang njabat wiwit 23 Agustus 2013.Panjenengané dadi salah sijiné anggota Dewan Perwakilan Rakyat saka Fraksi PDI Perjuangan.[1][2]

Ganjar Pranowo
Ganjar_Pranowo_Candidate_for_Indonesia's_President_in_2024
Gubernur Jawa Tengah ke-15
Linggih
23 Agustus 2013 – 5 September 2023
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
WakilHeru Sudjatmoko (2013 - 2018)
Taj Yasin Maimoen (2018 - 2023)
Kang sadurungéBibit Waluyo
Kang sawiséNana Sudjana (Pj.)
Anggota Dewan Perwakilan Rakyat
Linggih
1 Oktober 2009 – 22 Agustus 2013
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
ConstituencyJawa Tengah VII
Rerincèn dhiri
LairGanjar Sungkowo
28 Oktober 1968 (umur 55)
Indhonésia Karanganyar, Jawa Tengah
Parté pulitikPartai Demokrasi Indonesia Perjuangan
SisihanHj. Siti Atikoh Supriyanti
AnakMuhammad Zinedine Alam Ganjar
IbuSri Suparni
BapaSungkowo Pamudji
AlmamaterUniversitas Gajah Mada
Universitas Indonesia
Profési

Ganjar maju nyalon gubernur sajeroning Pemilihan Umum Gubernur Jawa Tengah Taun 2013, kanthi pasangan Heru Sudjatmoko kang diusung déning Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan utwa PDIP. Ganjar-Heru kang misiwurl kanthi jargon boten korupsi boten ngapusi lan dadi pamenang denngan total suara 48,82%.

Pelantikan Ganjar minangka gubernur Jawa Tengah dilantik ing dina Jumat, 23 Agustus 2013 déning Mantri Dalam Negeri Gamawan Fauzi ing gedhong DPRD Jawa Tengah, dalan Pahlawan Semarang[3].[4]

Biografi

Pendhidhikan

Panjenengané mangsa pendidikan sekolah dhasar ana ing SD Kutoarjo. Banjur ngelanjutake pendidikan ana ing SMP 1 Kutoarjo lan SMA BOPKRI, Yogyakarta. Sabanjuré lulus saka SMA Ganjar ngelanjutake ana ing pawiyatan luhur ing Fakultas Hukum Universitas Gajah Mada

Réferènsi

  1. "Berita Ganjar Pranowo Terkini dan Terbaru Hari Ini - SINDOnews". www.sindonews.com. Dibukak ing 2023-04-27.
  2. "Survei Indikator: Ganjar Pranowo Mendominasi Citra Positif". SINDOnews Nasional (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-03.
  3. http://regional.kompas.com/read/2013/08/23/0713474/Ganjar-Heru.Dilantik.Pagi.Ini
  4. "Berita Ganjar Pranowo Terkini dan Terbaru Hari Ini - SINDOnews". SINDOnews.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-08-21.

Pranala njaba

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat

Cithakan:Gubernur Indonésia