Ganjar Pranowo

Gubernur Jawa Tengah ke-15

H. Ganjar Pranowo, SH (Carakan: ꦒꦚ꧀ꦗꦂꦥꦿꦤꦮ; lair 28 Oktober 1968; umur 54 taun) ya iku Gubernur Jawa Tengah kang njabat wiwit 23 Agustus 2013.Panjenengané dadi salah sijiné anggota Dewan Perwakilan Rakyat saka Fraksi PDI Perjuangan.

Ganjar Pranowo
Ganjar Pranowo


Sedang Menjabat
Mulai menjabat 
23 Agustus 2013
Presiden Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Wakil Gubernur Jawa Tengah Heru Sudjatmoko
Pendahulu Bibit Waluyo

Masa jabatan
1 Oktober 2009 – 22 Agustus 2013
Presiden Susilo Bambang Yudhoyono

Lahir 28 Oktober 1968
Indhonésia Karanganyar, Karesidenan Surakarta, Jawa Tengah
Partai politik PDI Perjuangan
Suami/Istri Hj. Siti Atikoh Suryani

Ganjar maju nyalon gubernur sajeroning Pemilihan Umum Gubernur Jawa Tengah Taun 2013, kanthi pasangan Heru Sudjatmoko kang diusung déning Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan utwa PDIP. Ganjar-Heru kang misiwurl kanthi jargon boten korupsi boten ngapusi lan dadi pamenang denngan total suara 48,82%.

Pelantikan Ganjar minangka gubernur Jawa Tengah dilantik ing dina Jumat, 23 Agustus 2013 déning Mantri Dalam Negeri Gamawan Fauzi ing gedhong DPRD Jawa Tengah, dalan Pahlawan Semarang[1].

BiografiBesut

PendhidhikanBesut

Panjenengané mangsa pendidikan sekolah dhasar ana ing SD Kutoarjo. Banjur ngelanjutake pendidikan ana ing SMP 1 Kutoarjo lan SMA BOPKRI, Yogyakarta. Sabanjuré lulus saka SMA Ganjar ngelanjutake ana ing pawiyatan luhur ing Fakultas Hukum Universitas Gajah Mada

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat

Cithakan:Gubernur Indonésia