Gembok

Gembok utawa kontholan iku piranti pangunci mawa tlikung (shackle) kang bisa dipasangaké ing bukakan kaya ranté lan bisa digawa menyang ngendi-endi. Gembok iku piranti kanggo ngéndhani utawa ngreksa saka maling, pangrusak, sabotase, lan panglebu tanpa idin.

Gembok lan kunciné.