Gendéra Guyana,Misuwur karan jeneng Mata Panah Emas, lan disarujui ing taun 1966. Dirancang déning panjenengané Whitney Smith, piyantu kang ahli gendéra Amérika (semanauga ora nganggo fimbriasi ireng utawa putih, kang ditambahake ing Perguruan Tinggi Senjata ing tlatah Britania Raya). Wernané simbolis: ijo kang duwé mupangat ingagrikultur lan Alas, putih didadèkaké pralambang ing wujud kali lan banyu lan emas kanggo kandoyanan ing babagan mineral, ireng didadèkaké pralambang ing semangat,lan abang didadèkaké pralambang ing babagan dinamisme.

Gendéra Guyana
Flag of Guyana.svg
Informasi Umum
Jeneng negaraGuyana
SesebutanThe Golden Arrowhead
Proporsi3:5
Dianggo wiwit26 May 1966[1]
DesainA black-fimbriated red triangle over a larger white-fimbriated gold triangle, both based on the hoist and pointing toward the fly, on a field of green.
DirancangWhitney Smith
Dianggo111000
PenggangoNational
Gendéra nasional Rasio Gendéra: 3:5
Lambang nasional Rasio Gendéra: 1:2

GladriBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Cathetan sikilBesut