Godhong teluk

Godhong teluk minangka godhong aromatik sing biasane digunakake kanggo masak. Bisa digunakake kanthi lengkap utawa garing lan lemah. Yen dipangan sakabehane, godhong teluk ( Laurus nobilis ) tajem lan duwe rasa sing tajem lan pait. Kaya dene rempah-rempah lan rempah-rempah, wangi godhong teluk luwih katon tinimbang rasane. Nalika garing, wangi-wangi iku jamu, rada kembang, lan meh padha karo oregano lan thyme . Myrcene, sing dadi komponen minyak atsiri sing digunakake kanggo minyak wangi, bisa diekstrak saka godhong teluk. Uga ngemot eugenol . [1]

Godhong laurel Bay ( Laurus nobilis )
Godhong teluk India Cinnamomum tamala
Godhong teluk Indonésia polyzyum Syzygium

ReferensiBesut

  1. "Encyclopedia of Spices: Bay Leaf". Dibukak tanggal 11 April 2009.